Lotus HypnoBirthing

Voor vrij bevallen en een ontspannen kraamtijd 

Negen maanden lang ervaart een baby mama’s hartslag, haar stem, temperatuur, beweging, geborgenheid als zijn of haar wereld. Na de geboorte is er daarom niets fijners dan gedragen te worden door de mensen die de baby het beste kent. Want vanuit het veilige plekje in de baarmoeder de wijde wereld in; dat is wel even wennen.
Een draagdoek of ergonomische drager biedt de baby vanaf dag 1 een veilige plek. Een plekje om tot rust te komen, om lekker te slapen, om langzaam de wereld te ontdekken. Gedragen worden heeft voor een baby naast emotionele ook fysieke voordelen (denk aan krampjes, reflux, heupontwikkeling,) en de draagdoek biedt jou als ouder of verzorger de mogelijkheid om je kindje altijd dichtbij te hebben, nog beter te leren kennen en overal met je mee te nemen.
Wat kan je verwachten van een consult?
  • Ik leer je één of twee knopen, afhankelijk van je wensen,
  • Je kunt verschillende draagsystemen uitproberen zonder ze direct te hoeven kopen. Zo kun je een keuze maken die het beste bij  jullie past. 
  • Je krijgt persoonlijke tips, zowel op het gebied van veiligheid als draaggemak
  • Tijdens de consulten oefenen we met een professionele draagpop. Hierdoor kun je ontspannen oefenen voordat je je eigen kindje in de drager              plaatst
  • Het leren van knopen tijdens een consult, is makkelijker, vollediger en plezieriger dan via een instructieblad dat je bijvoorbeeld bij een draagdoek          ontvangt. Soms staan in instructieboekjes van fabrikanten helaas ook knopenwijzen weergegeven die niet of minder ergonomisch zijn
  • Doordat je de tijd hebt genomen om te oefenen, weet je hoe het moet en voorkom je dat je doek vroegtijdig op Marktplaats belandt.
  • Draagconsulten worden aan huis gegeven, op een moment dat het jou en je kindje goed uitkomt
  • Je leert hoe je zo kunt dragen dat het zowel voor je kindje als voor jezelf ergonomisch fijn draagt. Dit vergroot het draaggemak en vertrouwen,             waardoor je er ook langer plezier van hebt

Lotus HypnoBirthing is aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten. 

Het doel van deze vereniging is het waarborgen en up-tot-date houden van kennis en kwaliteit van aangesloten draagdoekconsulenten, en hiermee de bekendheid en het gebruik van ergonomisch verantwoorde draagwijzen te vergroten.