Lotus HypnoBirthing

Voor vrij bevallen en een ontspannen kraamtijd 

HypnoBirthing Zwangerschapscursus Utrecht

Het vrouwenlichaam is in principe gemaakt om zwanger te kunnen worden, één of meer baby's negen maanden te dragen en deze geboren te laten worden. Het lichaam van de baby werkt samen met dat van de moeder om zo natuurlijk mogelijk geboren te kunnen worden. Het is niet zo dat dit perse gepaard gaat met pijn. Het is wel zo dat je meer pijn gaat ervaren naarmate je lichaam meer samengetrokken en gespannen is. Hoe meer je ontspannen bent, hoe makkelijker je bevalt!  Tijdens een geboorte gaat er leven door je heen, en dit voel je, maar veel vrouwen die met HypnoBirthing bevallen ervaren minder (soms zelfs geen) pijn of ongemak, of kunnen de pijn die ze hebben heel goed ontvangen.

Wat ga je leren:

 • Veel verschillende ontspanningstechnieken, waardoor je in iedere situatie een diepe ontspanning kunt ervaren, waar je ook bent en wat je ook            doet
 • Theorie over de werking van je lijf (geboortespieren, hormonen) tijdens de verschillende fases van de geboorte  
 • Hoe je oxytocine en endorfine in jouw lichaam kunt stimuleren, waardoor je veel minder pijn ervaart  
 • Verschillende ademhalingstechnieken en houdingen om rustig mee te kunnen bewegen tijdens alle fases van het geboorteproces en jullie kindje        soepel geboren kan worden 
 • De cirkel van angst – spanning – pijn doorbreken en angst voor de geboorte los te laten. 
 • Massage- en visualisatietechnieken
 • Hoe je diep kunt ontspannen d.m.v. zelfhypnose terwijl je wakker, helder en alert blijft
 • Jullie ontdekken jullie geboortewensen en maken hier een helder geboorteplan van 
 • Je leert hoe je de communicatie met zorgverleners optimaal kan maken, waardoor jouw stem gehoord zal worden
 • We kijken prachtige geboortefilms die bewijzen dat een ontspannen bevalling echt mogelijk is

Met wie?

De cursus volg je met je geboortepartner, dit kan je man of vriend zijn, maar ook bijvoorbeeld je/een vriendin, je moeder, doula, of zus. Door je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling, kun je straks op elkaar vertrouwen zodat de bevalling een positieve ervaring wordt. Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen; of het je eerste baby is, of je tweede of zelfs derde; HypnoBirthing heeft waardevolle voordelen. Zelfs moeders die met een (al dan niet geplande) keizersnede of een (onverwachte) medische indicatie bevallen kijken met een goed gevoel terug op HypnoBirthing. Kortom: HypnoBirthing is er voor ieder stel in iedere situatie.

Wanneer starten?

Je kan op elk moment in de zwangerschap met de cursus starten. De meeste vrouwen vinden het prettig rond de 20 weken te starten. Vaak voelen ze hun kindje dan al, maar is er ook nog voldoende tijd je goed voor te bereiden. Ben je al langer dan 34 weken zwanger? Neem dan contact op voor de mogelijkheden een stoom- privécursus te volgen.

Waar?
De cursus wordt op maandag en vrijdagavond gegeven in een sfeervol pand midden in het centrum van Utrecht. Lotus HypnoBirthing maakt gebruik van een ruimte van BSO 't Olefantje aan Nieuwegracht 30.
De locatie is zeer goed te bereiken per auto en fiets. Betaald parkeren voor de deur.

Kosten? 
De kosten voor een groepscursus zijn 325 euro per stel. De cursus omvat 5 lesavonden van 2,5 uur. 
De cursus in inclusief:
 • 5 avonden van 2,5 uur
 • het boek HypnoBirthing the Mongan Methode
 • Hand-outs
 • MP-3 om thuis te luisteren
Lotus HypnoBirthing werkt bewust met heel kleine groepen (maximaal 4 stellen) zodat er voldoende ruimte en aandacht is voor ieder individu. Een privécursus kost 525 euro, ik kom dan bij jou thuis (ook overdag en in het weekend mogelijk). 
Cursisten van de HypnoBirthing cursus krijgen bovendien een leuke korting op de overige diensten van Lotus HypnoBirthing. 
Klik voor een overzicht van de stapelkortingen hier